Jídlo a chutě na oběžné dráze
Astronauti si musí na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS) přivézt veškeré jídlo. Jídlo je důležitou součástí při vytváření pohody celé posádky. Kvůli stavu beztíže a omezenému prostoru a specifickému prostředí na ISS však dochází k různým fyziologickým a vnějším vlivům, které mohou ovlivnit to, jak astronauti vnímají chuť jídla nebo která jídla jsou úplně tabu.
Většina jídel je dehydrovaná a tepelně upravená, podávaná ve speciálních sáčcích, a k pití slouží nápoje v plastových vacích s brčkem. Astronauti si často vybírají jídla s výraznější chutí, protože vlivem stavu beztíže mají například lehce oteklý jazyk a to jim zhoršuje schopnost rozpoznávání chutí a mohou mít také pocit ucpaného nosu, podobně jako při rýmě.
V tomto úkolu budou týmy zkoumat chuťové vjemy na jazyku a provádět pokusy, které odhalí, jaké smysly mají na vnímání chuti největší vliv.